Exact rørkutteverktøy

Et rørkuttesystem for kutting og fasing av stålrør, støpejernsrør og plastrør.

Når rør skal kuttes, bør det gjøres på en hensiktsmessig og effektiv måte, hvor en tar hensyn til enkelhet, tilgjengelighet, løft – og ryggstilling samt det økonomiske aspektet med slitasje av maskinen / verktøyet, kostnader til blader og generelt vedlikehold.

Exact rørkutter mener vi er et slikt verktøy. De vanligste modellene kutter bl.a. stålrør fra de helt små (DN10) til de mer vanlige DN65 og større DN150/DN200. Maskinen leveres til deg i en kraftig bag hvor alt er inkludert; sagblad som kutter stålrør, kobberrør og plastrør. Exact-modellene har modellnavn som angir største rørdimensjon som kuttes. 170E kutter f.eks opp til og med 170 mm, dvs. i praksis 168,3 mm stål, 160 mm støpejernsrør / MA (diamantblad må benyttes), eller 160 mm plastrør (PE/PVC). Kutter du mye PE-rør, bør et eget kutteblad laget for rørtypen benyttes.

Små rørdimensjoner kan kuttes mens det ligger på gulvet om du vil, mens de som er fra ca DN50 og større bør legges på medfølgende rullevalser. Enkelt og greit. Et kutt foregår ved at maskinens vinger åpnes, legges oppå røret der hvor du har satt et merke for kutting (-20 mm), stram igjen vingene. Start maskinen og senk den ned i røret. Maskinen skyves lett fremover og dras tilbake. Låsehjulene under vingene ruller røret mot deg, og du fortsetter å kutte fremover.

Fordelene er:

  • En maskin kan kappe nesten alle rørtyper
  • Enkelt å bytte kutteblad
  • Kutter fra små til store rør
  • Ingen gnister – kutt rørene innendørs
  • Minimalt med løfting av rør
  • Klar til bruk for stål-, plast- og kobberrør - andre bladtyper kan kjøpes
  • Serviceapparat med reservedeler hos oss i Spikkestad
  • Enkelt vedlikehold gir lang levetid

 SE VIDEO:

I tillegg til 170E og 220E maskinene som er bestselgere, må de store maskinene også tas med: Pro serien med 280 PRO og 360 PRO. Rørkuttere for de store rørene. 

For de av dere som legger PVC rør, er det plastrørs sagen Exact P400 som er best. Den kutter og faser PVC rør fra Ø100-400 mm rørdimensjon. Enkel innstilling for rørdimensjon og grader på fasingen.

Se alle våre Exact-maskiner her. 

Kontakt oss for mer informasjon. Se gjerne demonstrasjons videoer på www.exacttools.com

 

 

Du er kanskje også interessert i disse?