siFramo

Montasjesystem

Ett modulært system -ubegrensede muligheter

siFramo er ikke bare en lettere og mer kostnadseffektiv løsning sammenlignet med en sveiset konstruksjon, men det er også langt mer allsidig og fleksibelt. Se vårt utvalg av siFramo HER.

Montasjesystemet siFramo stiger stadig i popularitet blant både VVS-installatører, industriellere rørleggere, ventilasjonsinstallatører og byggentreprenører. siFramo er et modulært og svært fleksibelt montasjesystem. Det kan brukes til det aller meste av bærende konstruksjoner – fra alle typer rørføringer til aggregater og mesaniner. HER ser du noen eksempler på bruk av siFramo.

Én-skrue-teknologi

Forklaringen bak populariteten til siFramo ligger i den geniale en-skrueløsningen som gjør monteringen til en drøm. Formlock skruen FLS F har Torx-spor - og er det eneste festemiddelet i systemet. Ingen gjennomgående bolter, skiver eller muttere er nødvendig. 

Du vil alltid finne et hull!

Alle profiler har et unikt hullbilde på alle fire sider – så du vil alltid treffe på et hull når du skrur sammen to deler. Hullprofilene gjør også egenvekten langt lettere, noe som merkes både på miljøavtrykket i forbindelse med transport og på HMS i forbindelse med montasje. Sammenlignet med tradisjonelle H-profiler har de halve vekten, og samtidig en større stivhet mot vridning. 

Kompatibelt med System 41

Visste du at våre siFramo 80- og 100-seksjoner enkelt kan festes til våre montasjeskinner, System 41? Det tillater bl.a. anslutning med System 41, ved hjelp av standard overganger, som er en sikker festeanordning som tåler høye krefter. Kombinering av siFramo med Skinnesystem 41 optimaliserer vekt, plass og kostnader.
 

Alle siFramo-seksjonene er varmgalvanisert

siFramo er korrosjonsbeskyttet med HCP. Galvaniserings-metoden av hver enkelt komponent sikrer at alle overflater, kanter og hull blir sinkbelagt. Metoden for varmgalvanisering tilfredsstiller det høye nivået av korrosjonsbeskyttelse som kreves i korrosjonsklasse C4. Alle siFramo-seksjonene er formet og bearbeidet før varmgalvanisering.  Ta kontakt for spørsmål om prosjektets korrosjonskrav! Det være seg korrosjonsklasse eller holdbarhetsintervall.

Unngå varmearbeider med siFramo 

siFramo er en unik erstatning for sveisede konstruksjoner, med en rekke av muligheter til å feste seg til eksisterende stål-, betong- og trekonstruksjoner. Å unngå varmearbeider med sekundære, modulbaserte stålkonstruksjoner er en av hovedmålene til siFramo. For det første tar det mye lengre tid å montere et system som må sveises sammen, for så å overflatebehandles. I tillegg er det mangel på fagarbeidere i sveisefaget. Det er også begrenset hvor mye varmearbeider du kan gjøre innendørs uten å iverksette brannforebyggende tiltak. Det modulære siFramo-systemet er i tillegg mye enklere å endre på i ettertid enn en sveiset konstruksjon. Det kan enkelt demonteres og gjenbrukes.

Et anbefalt system

Montasjesystemet siFramo stiger stadig i popularitet blant både VVS-installatører, industriellere rørleggere, ventilasjonsinstallatører og byggentreprenører. Bergen Luftteknikk v/ Sveinung Selstø har montert stativer til aggregater på prosjektet Arena Nord i Bergen. De har brukt siFramo –og kan varmt anbefale systemet. Les hvordan Bergen Luftteknikk sparte 150.000,- ved å velge siFramo.

 

Et godt samarbeid

Ahlsell setter pris på å samarbeide med en kunnskapsrik leverandør som Kruge. Produktsjef for VVS i Ahlsell, Dan Halldin sier at siFramo foretrekkes på tvers av alle fagfelt og nedslagsfelt. Det er et veldig godt system. Teamet i Kruge, som leverer siFramo og flere andre Sikla-systemer i Norge, er også veldig flinke til å prosjektere og følge opp kundene. Når vår bunnsolide logistikk i tillegg sørger for at du får produktene levert raskt på byggeplassen overalt i landet Kruge har en leveringspresisjon som passer med den standarden vi selv ønsker å tilby kundene. Sammen jobber vi for å hele tiden være den foretrukne logistikkpartner innen kostnadseffektive og bærekraftige montasjesystemer.  Produktsjef Halldin i Ahlsell sier at han setter pris på kunnskapstunge leverandører som Kruge.

— De har en kompetanse og leveringsdyktighet som passer med standarden vi har og det nivået vi selv ønsker å holde ut mot kundene. Samtidig vet alle som har jobbet med Kruge at de har en høy kompetanse på problemløsning, prosjektering og dimensjonering – og så er de flinke til å dele denne kompetansen med proffene.

 

50% lettere = mindre CO2 -utslipp

siFramo har et bedre økologisk fotavtrykk enn ordinære stålbjelker, takket være den mye lavere vekten. En standard H-profil er 50 % tyngre enn siFramo med tilsvarende lastekapasitet. siFramo 80 bjelken veier 10,3 kg/m mindre enn en HE-A stålbjelke. 100 kg reduksjon i totalvekt, sparer ca. 5g CO2/km i gjennomsnitt. En full lastebil sparer ca. 19,8 kg CO2 per kilometer. siframo er er bærekraftig gjennom ombruk og resirkulering. Kruges miljøansvar er høyt på dagsordenen vår.  Å vurdere miljøaspekter når vi velger nye leverandører, er avgjørende for vår virksomhet.
 

siFramo – en sterk lettvekter! 

Montasjesystemet siFramo er produsert med en førsteklasses stålkvalitet. Sammen med den unike utformingen og geometrien, resulterer dette i en ekstremt stiv bjelke, sammenlignet med en tradisjonell H-profil. Det unike designet og utformingen av hullprofilene gjør også at siFramo er vesentlig lettere i vekt [kg/m] enn standard stålprofiler med samme styrke. Dette gjør siFramo til en sterk lettvekter. Dette merkes både på miljøavtrykket målt i CO2 i forbindelse med transport og på HMS i forbindelse med montasjen.
 

Enkel håndtering uten bruk av løfteutstyr

SiFramo håndteres enkelt, takket være den lave egenvekten. Ved bruk av siFramo unngår du tunge løft ved montering og tilpassing.

 

 

 

Kan benyttes ute -og i kystnære strøk

Systemet er CE-merket, og delene er overflatebehandlet etter korrosjonsklasse C4, som gjør at det ofte benyttes utvendig – også i kystnære strøk. Overflatebehandlingen gjør at det også passer godt til industrielle miljøer som vannrenseanlegg og biogassanlegg. De siste årene har også både land- og sjøbasert oppdrettsnæring i økende grad tatt i bruk siFramo

 
 

 

Precut - vi kutter i ønsket lengde

Kruge tilbyr Precut av siFramo og System 41. Lengdene leveres ferdig kappet på byggeplassen –alt er lagt til rette for enkel montering. Med ferdige tilpassede lengder, vil monteringsjobben bli mer effektivt og lønnsom. Du vil oppnå lavere kostnader og mindre svinn. Verdien av redusert produksjonstid er høyere enn den økte materialkostnaden ved bruk av PRECUT. Du vil i tillegg oppnå mindre svinn og avfall. Les mer HER

Kutt til ønsket lengde -selv med millimeterpresisjon

SiFramo-systemet er utformet på en slik måte at profilen kan kuttes ned til en hvilken som helst lengde -selv med millimeterpresisjon! Systemet kan kuttes slik at selv uvanlige dimensjoner kan benyttes!

Gjenbruk

I motsetning til sveisede konstruksjoner, kan siFramo enkelt demonteres og gjenbrukes. Det modulære siFramo-systemet er i tillegg mye enklere å endre på i ettertid enn en sveiset konstruksjon. Den lave egenvekten gir mindre Co2-utslipp, sammenlignet med standard H-profil.

 

Full EN1090-sertifisering

siFramo er det eneste modulære montasjesystemet på markedet med full EN1090-sertifisering og er godkjent opp til EXC2. Det kan derfor brukes på tilsvarende måte som en konvensjonell stålkonstruksjon. I tillegg er alle komponentene produsert i Sentral-Europa, noe som er en betingelse for EN 1090-sertifisering. siFramo er et komplett system, testet og dokumentert i henhold til gjeldende regelverk.
 

Kruge tilbyr rådgivningstjenester

Vi designer konstruksjoner/røroppheng i Revit eller AutoCAD basert på BIM-modell eller tilstrekkelig designdata. Statiske beregninger utføres i SiPlan 2D eller RStab 3D Iht. EUROCODE 3.

Visste du at denne analysetjenesten er inkludert i våre design- og tekniske tjenester?
RSTAB 8 muliggjør nødvendige verifikasjoner for strukturell sikkerhet og brukervennlighet. Dette gjelder for ulike designsituasjoner (inkludert jordskjelv). Dette gjør at strukturer designet i siFramo-systemet oppfyller kravene i EN1090 og de støttende Eurocodene. Standard siFramo-profiler er allerede tilgjengelig for bruk i systembiblioteket! 

Les mer om våre rådgivningstjenester HER
 
 
 
Se vårt produktutvalg av siFramo 80 og siFramo 100 
 
 

Se flere animasjoner HER

  

 

 

 

Du er kanskje også interessert i disse?